El Campello inicia l’asfaltat de 20 carrers i la reparació de la zona del Gallo Rojo

Dos de les principals obres previstes per a enguany al Campello ja estan en marxa. Es tracta de l’asfaltat d’una vintena de carrers i la reparació de la plaça del Gallo Rojo i el seu entorn, que sumen una inversió de 1,4 milions d’euros a càrrec del superàvit del passat any, que va aconseguir els 6,5 milions, segons va explicar l’edil d’Obres Públiques Alfred Botella.

D’una banda la millora dels vials té un pressupost de 400.000 euros i els treballs van arrancar ahir en la zona del Vincle, en concret al carrer Batiste Mut. Els carrers inclosos en aquesta actuació són 14, encara que s’espera arribar a superar les 20 a causa de les millores proposades per l’adjudicatària, Involucra SA, que compta amb un termini d’execució de dos mesos. Els 14 vials inclosos són l’encreuament del carrer Cocentaina amb el carrer la Vall de Laguar, els viaris Alcalde Baeza Santamaría, Port d’Albaida, Port de la Carrasqueta, Batiste Mut, Músic Mestre Serrano i Músic Mestre Bretó, el camí de la Porxà, la rodona d’Albayna, el carrer del Convent i en la zona turística del Carrerlamar els carrers Verge del Carmen, avinguda d’Alcoi i un tram de Sant Bartolomé -el seu principal vial-. I a aquests caldrà sumar almenys mitja dotzena més que s’aniran coneixent conforme avancen les obres i es vaja veient la disponibilitat.

Quant a l’altra intervenció, la setmana passada van començar els treballs per a reparar les escales del carrer Basseta i hui està previst que arranquen les obres en la plaça Verge del Carmen i el seu entorn, l’antic Gallo Rojo, 10 anys després de la urbanització d’aquesta zona.

Greus deficiències

Aquesta intervenció, el cost de la qual ronda els 800.000 euros, cerca solucionar les greus deficiències que presenta la zona i el perillós enfonsament del ferm de la plaça. La comunitat de propietaris havia alertat en nombroses ocasions sobre el mal estat de l’entorn de l’edifici i de les escales del carrer Basseta, i després d’aquesta obra l’Ajuntament reclamarà a la promotora que abone la part corresponent del projecte per aquestes deficiències.

Els propis tècnics municipals havien alertat que la zona necessitava d’una actuació integral per a solucionar els greus i nombrosos problemes arquitectònics apareguts durant aquests anys. Des de l’àrea d’Infraestructures es va decidir contractar un projecte per a l’avaluació dels problemes, però la sorpresa va vindre amb els resultats d’aquest estudi, que van detectar vicis ocults en la construcció de la urbanització, és a dir defectes o deficiències en la construcció que han anat apareixent amb els anys i que han anat a més.

A causa de la gravetat de la situació es va redactar un projecte d’execució que englobava el carrer Basseta i la urbanització de l’edifici Gallo Rojo per 800.000 euros, però l’existència dels vicis ocults i vist que possiblement, encara l’Ajuntament es trobava en termini de reclamació, es va decidir separar el projecte en dues unitats diferenciades, d’una banda les escales del carrer Basseta i per un altre la urbanització de l’edifici Gallo Rojo, per a poder iniciar l’expedient de reclamació de la part afectada, que inclou la plaça del Carmen. L’obra de Basseta té un termini d’execució de dos mesos, mentre que l’actuació referent a la plaça té tres mesos.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *