La Generalitat autoritza l’ampliació del IES Enric Valor per 8,8 millions després de 12 anys

IES Enric Valor El Campello

Llum verda a l’anhelada ampliació de l’IES Enric Valor, una obra reclamada des que pràcticament va obrir les seues portes ja massificat aquest centre fa quasi 20 anys, i que va arribar a estar pressupostada en 2006 per la Generalitat. La Conselleria d’Educació ha acceptat la inclusió d’aquest projecte en el Pla Edificant posat en marxa per a agilitar les actuacions de millora en les infraestructures educatives de la Comunitat. I el cost d’aquesta intervenció, de reforma i ampliació, és el més alt que els autoritzats en el poble, 8,8 milions, una xifra que inicialment era de 10,1 milions però que s’ha hagut de reduir en 1,3 milions a instàncies de la Generalitat.

D’aquesta forma el Consell ha acceptat ja actuacions en els quatre col·legis del municipi i en els dos instituts, per valor de 15,3 milions d’euros, i només queda pendent la inclusió de la construcció del cinqué col·legi del Campello, projectat a la platja de l’Horta (Muchavista) des de fa una dècada i valorat en 5.989.320 euros.

L’ampliació de l’Enric Valor va ser pressupostada en 2006 per 6 milions d’euros, però fins a 2010 no es va poder desbloquejar el projecte, després de culminar l’expropiació d’un dret de reg que impedia la seua execució. Però per a aleshores la crisi i la corrupció havia deixat buides les arques de la Generalitat, malgrat que aquest centre ja va nàixer fa quasi dues dècades massificat. Amb aquesta obra, es podrà reformar l’IES, ampliar-ho i eliminar l’aula prefabricada amb la qual compta.

L’alcalde Benjamí Soler va destacar que «hem de reconéixer que lluny de la propaganda contra el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en contra de les polítiques de la Generalitat, en aquests tres anys s’han demostrat les bases d’aquest govern: anteposar a les persones enfront de temes particulars i partidistes. En una legislatura estem posant les bases per a recuperar una educació pública de qualitat, i El Campello s’ha vist beneficiat, els nostres xiquets s’han vist beneficiats, i això és un valor a destacar».

Arxivat en: Ensenyament i Formació Professional, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *