El passat dissabte 9 de febrer, Compromís pel Campello ha finalitzat el procés de primàries per a la composició de la llista electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig.
El procés ha aconseguit una participació molt important, ja que vora el 80% del cens, 243
inscrits, han participat en el que definixen des de Compromís com una gran jornada festiva de la democràcia.
La mesa de vot es va constituir a les 11:50h i el vot va començar a les 12:00h, com estava
previst, fins les 20:00h. Cal recordar que el procés d’elecció ha estat un procés totalment obert a la ciutadania, que sols havia d’indicar la voluntat de participar i fer la inscripció en el cens com a únic requisit.
El resultat del recompte ha donar com a bona la llista següent, d’acord amb el Reglament de Primàries aprovat pel col·lectiu per a garantir la paritat entre homes i dones:

2. Adriana Paredes Mínguez
3. Cristina Boix Alavés
4. Eduardo Sánchez Terol
5. Sabina Gomis i Català
6. Sergio Lledó Ramírez
7. Claudia J. Anna Godrie
8. Víctor Boix Gomis
9. Ferran Palomares i Fernández

Estos són els candidats que acompanyaran al ja ratificat com a cap de llista i actual alcalde
del Campello, Benjamí Soler, que ha volgut expressar la seua satisfacció amb el resultat de les Primàries. Per a Soler, “era una obligació moral per a Compromís presentar un grup de candidates i candidats oberturista. Compromís a poc a poc ha anat obrint el seu àmbit de representació social i per consonància era necessari que aquest fet es vera reflectit amb una llista molt preparada, amb experiència en distints àmbits i llesta per a consolidar el projecte de Compromís al Campello”.
També, ha dit, “vull agrair la gran participació en aquest procés i la gran acollida que el
col·lectiu ha tingut amb tots els candidats i molt especialment, amb Adriana, que pense s’ha vist com a casa des del primer dia i amb el fet afegit dels resultats de les votacions”.
Un altre fet a destacar és el gran impacte de les dones en el procés, que han aconseguit
acupar els tres primers llocs, de manera que s’ha hagut d’aplicar la discriminació positiva
reglamentària per intercalar un home. L’Executiva de Compromís pel Campello completarà la llista definitiva d’acord amb els criteris previstos i haurà de ser ratificada per l’Assemblea Local.