El Campello aprova l’obra per a reparar la plaça del “Gallo Rojo” 10 anys després de la seua construcció

El ple dóna llum verda a una modificació de crèdit de més de 400.000 euros per a completar el pressupost de 800.000 euros i poder fer la reforma davant el greu enfonsament que pateix la zona

Via lliure a les obres per a reparar la plaça de l’antic “Gallo Rojo” i el seu entorn, que presenten greus deficiències i un perillós enfonsament del ferm quan encara no s’han complit 10 anys de la seua finalització. El ple del Campello va aprovar ahir la modificació de crèdit per a dotar de finançament aquesta obra, després de les nombroses queixes de la comunitat de propietaris sobre el mal estat de l’entorn de l’edifici i de les escales del carrer Basseta. A més, després d’aquesta obra l’Ajuntament reclamarà a la promotora que abone la part corresponent del projecte, el cost del qual ronda els 800.000 euros.

L’alcalde Benjamí Soler, va explicar ahir que els tècnics municipals havien alertat que la zona necessitava d’una actuació integral que donara per solucionats els greus i nombrosos problemes arquitectònics apareguts durant aquests anys. Des de l’àrea d’Infraestructures d’Alfred Botella es va decidir contractar un projecte per a l’avaluació dels problemes, però la sorpresa va vindre amb els resultats d’aquest estudi, que va detectar vicis ocults en la construcció de la urbanització, és a dir defectes o deficiències en la construcció que han anat apareixent amb els anys i que han anat a més.

A causa de la gravetat de la situació es va redactar un projecte d’execució que englobava el carrer Basseta i la urbanització de l’edifici “Gallo Rojo” amb un muntant total d’al voltant d’uns 800.000 euros, però l’existència dels vicis ocults i vist que possiblement, encara l’Ajuntament es trobava en termini de reclamació, es va decidir separar el projecte en dues unitats diferenciades, d’una banda les escales del carrer Basseta i per un altre la urbanització de l’edifici, per a poder iniciar l’expedient de reclamació de la part afectada, que inclou la plaça del Carmen.

La tramitació també ha sigut diferent, ja que la part corresponent al carrer Basseta es va tramitar a la fi de 2017 com a inversió financerament sostenible a càrrec del superàvit.

Amb l’edifici Gall Roig es va iniciar el procediment d’esmena dels vicis ocults detectats, però vista la gravetat de la situació i per a «poder pal·liar com més prompte millor la sensació de desemparament que viuen els veïns de la zona, l’equip de govern va optar per iniciar el procediment perquè les obres pogueren quedar acabades aquest mateix any», va destacar Soler.

Per això, ahir es va celebrar un ple extraordinari per a l’aprovació d’una modificació de crèdit de més de 400.000 euros per a poder donar llum verda a la solució del problema. L’edil d’Infraestructures, Alfred Botella, va explicar que les dues obres s’executaran després de l’estiu.

Per la seua part els veïns van celebrar ahir que per fi s’haja donat el vistiplau per a escometre l’obra, ja que «la zona està molt perillosa i tenim por que s’hi haja algun accident. Davall del sòl que s’està afonant no hi ha res, està buit, i com haja d’anar un camió de bombers per exemple per un incendi, s’ensorrarà. Ens reunim fa poc amb l’Ajuntament i ens van confirmar que anaven a celebrar per fi un ple per a donar llum verda a la reforma. Esperem que faça la reparació al més prompte possible».

via: https://www.diarioinformacion.com/alacanti/2018/06/22/campello-aprueba-obra-reparar-plaza/2035168.html

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *