El conseller Alcaraz presenta al Campello la proposta per a reformar la Constitució

Alcaraz parlant de la Constitució al Campello

Alcaraz parlant de la Constitució al Campello

El conseller Manuel Alcaraz va intervindre ahir al Campello per a parlar de la proposta de reforma constitucional que planteja la Generalitat, ponència que va ser presentada i moderada per l’alcalde del Campello Benjamí Soler. A la ponència, que es va realitzar a la sala Ramón Llull de la Biblioteca Municipal, va acudir una nodrida representació municipal.

Uns 50 assistents van escoltar les explicacions del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, qui va defensar el document com un punt de trobada i de debat de tots els valencians dins dels paràmetres constitucionals. Alcaraz va defensar la vigència i la validesa de la Constitució del 78, a la qual no va vacil·lar a qualificar com excel·lent, però al mateix temps va defensar que tota Constitució, com passa en altres països amb una llarga trajectòria constitucionalista, ha de ser un document viu que s’adapte als reptes que presenten els nous temps.

Alcaraz va afegir que el document només pretén ser un element més per al debat i, d’aquesta manera, intervindre en un procés de revisió i discussió que, encara que pot ser complex, és absolutament necessari i que, espera, resulte fructífer.

Amb aquest document, des de la Generalitat es vol fer una aportació i participar en un debat polític en el qual les comunitats autònomes han de jugar un paper actiu i fonamental com subjectes polítics del sistema constitucional.

En la seua intervenció Benjamí Soler va destacar que “és un honor per al municipi comptar amb la presència del conseller per a parlar de la reforma de la Constitució i del paper actiu i fonamental que els valencians hem de jugar com a subjectes polítics del sistema constitucional”. Per a introduir la presentació de la ponència, l’alcalde va explicar que el document es basa en quatre blocs fonamentals com són la incorporació de nous valors, l’ampliació dels drets de les persones, les reformes per a incrementar la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i el redisseny del model territorial des d’un punt de vista federal.

 

Via:http://www.diarioinformacion.com/alacanti/2018/05/26/conseller-alcaraz-presenta-campello-propuesta/2025233.html

Arxivat en: General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *