La “Llibertat” del PP

No, no és llibertat educativa, és la imposició del vostre criteri, i la manipulació de la gent.

Partim d’un sistema, el vostre sistema, que ha deixat un nivell d’anglés deficient i a quasi la meitat del territori valencià sense parlar una llengua oficial amb normalitat.
La realitat és que el decret que heu parat (posant en risc l’escolarització dels xiquets; per cert, per què no feu política on s’ha de fer i no en els tribunals? Tant de costum teniu d’anar-hi ja?) està avalat per TOTA la comunitat docent i educativa, que d’estes coses saben més que vosaltres i que nosaltres. Segueix el model Finés, al que voleu paréixer però que quan el teniu davant preferiu mirar a un altre costat. I té com a principi que en un model plurilingüe cal reforçar la llengua amb menys presencia. Principi que és reconegut a tot el món i que en este cas, dades a la mà, queda clar quina llengua és la que té menys presencia.
Senyors, no és imposició, és voler que els xiquets tinguen us i coneixement de més llengües de les quals tenen ara. Us arriba per a entendre que saber un idioma més no significa deixar de saber-ne un altre? Us queixeu “d’adoctrinament” i esteu criant als menors en els prejudicis i en l’odi en compte de normalitzar un fet tan senzill com que al País Valencià l’ensenyament estiga dirigit a ensenyar les dues llengües de manera que, d’adults, siguen capaços d’utilitzar qualsevol de les dues.

Compromís pel Campello

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *